Stunning Modern Residence Architecture Featuring Star Shape

stunning stamp house Stunning Modern Residence Architecture Featuring Star Shape

The idea of modern residence architecture is not generally put thru massive ship design. It is probably why the residence leaves us with a strong impression of this outstanding star shaped home in contemporary style. This residence is placed on the FNQ rainforest and beachfront in Australia. The project was developed by Charles Wright Architects with the main purpose is to construct a structure by re-introducing the native wetland environment surrounding the side. Thus, the architect doesn’t only simply construct an engineered project. In addition, the major purpose of this project was to show the most natural sites amenity.

The modern residence architecture is literally expressed by the way it stands over the captivating engineered water sites and ecosystem. The residence by Charles Wright Architects is collaboration and lengthy liaison with the State Government, Environmental Agencies, Local Government and National Parks. Initially, it was found by Freshome at Arch Daily, the Stamp House cantilevered feature is an ingenious and creative system of mitigating impact; the main purpose is to avoid potential flooding. The entire building was structured by optimizing the combination of in-situ and precast concrete. Roof solar panels provide comfortable temperature along the years.

Enter this modern residence architecture, you will be captivated with beam solid structure and gallantly exposed ceiling that supports the building. You also can find a large open space in the center of the residence. The area is embraced by transparent glass fences. A long bridge with glass handrails links the beachfront site’s edges where the building perched from the rainforest. What an impressive residence of Charles Wright Architects. It is so inspiring.

The modern residence architecture looks incredible and spectacular with a prominent construction scattered toward all direction. Each prominent structure is completed with a terrace that offering direct views to the natural sites. The area is surrounded by glass frames. The large open area in the center of the building is striking with custom seating appearance to as an outdoor lounge that completes the space. Leathered pad in vibrant orange showcases a contrast tone in this modern residence architecture and plans in grayish concrete.

 

Source       :    www.freshome.com